Veilig leren lezen

 

Leesseries Veilig leren lezen kim-versie

maantjes, zonnetjes, sterretjes


Zelf een boek lezen, dat is wat kinderen willen in leerjaar 1. Naast de leesboekjes die bij de kernen horen, zijn er leesseries ontwikkeld bij Veilig leren lezen om kinderen veel te kunnen laten lezen op hun eigen niveau. Bij iedere kern zijn extra leesboeken beschikbaar op maan-, zon- en sterniveau.


Breed aanbod

Variatie is het sleutelwoord bij het boekenaanbod bij Veilig leren lezen: versjes, verhalen, informatieve boeken, kijkboeken, samenleesboeken en strips. De boeken zijn gemaakt door heel veel verschillende bekende Vlaamse en Nederlandse kinderboekenschrijvers en -illustratoren. Ook is er bij iedere kern een voorleesboek voor de leerkracht, dat op een speelse manier verwijst naar een van de leesboeken voor de kinderen. Op die manier geniet je met elkaar van mooie boeken en werk je op een leuke manier aan leesbevordering.


Leesvoorkeur

Als beginnende lezer moeten kinderen van alle soorten boeken en schrijfstijlen kunnen proeven. Alleen op die manier ontwikkelen ze hun leesvoorkeur optimaal. En als ze eenmaal de smaak te pakken hebben, zijn beginnende lezers niet meer te stoppen. Met het grote aanbod leesboeken van Veilig leren lezen is de leeshonger van iedere lezer te stillen. De beste stimulans om te lezen, is plezier in lezen!

Bekijk de bladerversie van een verhaal
Bekijk de bladerversie van een informatief boek
Bekijk de bladerversie van een stripverhaal


 

Bekijk de
materialen