Veilig leren lezen

 

Digiregie

online registratie- en planningsprogramma


Het online registratie- en planningsprogramma Digiregie helpt je bij het voorbereiden en monitoren van je taal- en leesonderwijs. Je krijgt op deze manier de juiste ondersteuning bij het resultaatgericht werken in leerjaar 1. In Digiregie is de Toetssite Veilig leren lezen integraal opgenomen. Daarmee kun je eenvoudig resultaten invoeren en analyseren. Bovendien krijg je adviezen voor de leesontwikkeling, die je helpen je leerlingen op maat te begeleiden. Op basis van de gegevens in Digiregie richt je je onderwijs in.


Leerlingvolgsysteem in Digiregie

Digiregie heeft een digitaal leerlingvolgsysteem dat je ondersteunt bij het resultaatgericht werken. Na elke kern kun je eenvoudig een plan maken voor de volgende kern, rekening houdend met de verschillende instructiebehoeften van je leerlingen.


Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Nog méér in Digiregie

In Digiregie zijn bovendien de volledig digitale handleiding, op maat te maken jaarplanningen en actuele kopieerbladen opgenomen. Via Digiregie beheer je ook de leerlingsoftware en kun je de oefenresultaten inzien.


Optimale samenwerking

De gebruiksvriendelijke online software de Leerkrachtassistent en Digiregie vormen het hart van de methode Veilig leren lezen en behoren dan ook tot het basispakket van de materialen. Je kunt eenvoudig thuis je lessen voorbereiden en dus veel tijd besparen, omdat alles online staat. Doordat Digiregie leerlingresultaten doorgeeft aan de Leerkrachtassistent, kun je bovendien je instructie op maat geven. De beide programma's werken optimaal samen. Zo geeft Digiregie de letterkennis van je leerlingen door aan de Leerkrachtassistent waardoor je je instructie op maat kunt maken. Ook is er vanuit Digiregie uitwisseling met de leerlingsoftware zodat je leerlingen aangepaste oefeningen krijgen.


Haalbaar leesonderwijs

De doordachte opzet van de methode, met daarbij aandacht voor een goed klassenmanagement, bied je de juiste ondersteuning om op maat leesonderwijs aan je leerlingen te kunnen geven. Met Digiregie heb je ook de mogelijkheid om - binnen de grenzen van belangrijke toetsmomenten - de jaarplanning flexibel aan te passen aan je eigen situatie. 

Software bestellen  

Nieuwe gebruiker
Systeemvereisten
Handleidingen
Veelgestelde vragen


Al gebruiker?

Aanmelden software