Veilig leren lezen

 

over de Leerkrachtassistent


Sint-Franciscusschool - Waasmunster

Elke dag start ik de dag met het openen van de Leerkrachtassistent. Het programma is heel overzichtelijk en duidelijk. Het geeft een duidelijke en vaste opbouw weer van de lessen. Wat de kinderen heel leuk vinden is het werken met de grote zoekplaten. Een grote betrokkenheid ondervind ik bij het woordflitsen, leuk is dat je zelf het tempo kunt bepalen. Het visueel dictee vinden ze heel leuk! Ik zou de Leerkrachtassistent niet meer kunnen missen! Ik ben eigenlijk enthousiast over de hele lijn!

Barbara Baert
Sint-Franciscusschool
Kerkstraat 10
9250 Waasmunster


B.S.G.O. Faluintjes - Moorsel

De Leerkrachtassistent is niet meer weg te denken in het eerste leerjaar. De leerkracht gebruikt deze dagelijks bij elke taalles. Elk onderdeel van de Leerkrachtassistent wordt gebruikt: het ontdekken van nieuwe woorden, de digitale letterlijn, het door elkaar schudden van de letters met de dobbelsteen. De leerlingen worden bij elke activiteit betrokken waardoor er een hoge betrokkenheid is.

De layout van de Leerkrachtassistent is zeer aantrekkelijk. Het is ook leuk dat elke kern in dezelfde kleur is van de werkboekjes en leesboekjes. De leerlingen zijn heel enthousiast. Ze zijn steeds in de wolken wanneer de leerkracht de Leerkrachtassistent laat verschijnen met 'bijtje Zoem' in de hoofdrol. Leren lezen is hierdoor geen opdracht voor hen, maar een echt plezier. Ook voor de leerkracht is de Leerkrachtassistent een leidraad geworden tijdens de lessen.

Sara Vandenhouwe
B.S.G.O. Faluintjes
Leirekenstraat 11
9310 Moorsel


Gemeentelijke Basisschool Retie

De Leerkrachtassistent bepaalt ongeveer elke dag de volgorde van leesoefeningen die ik in mijn les verwerk. De kinderen kunnen op korte tijd veel meer oefenen op het lezen dankzij de Leerkrachtassistent. Je kan ook meteen corrigeren en bijsturen als het nodig is.

Differentiatie en uitbreiding is mogelijk. Het digimenu per kern en per dag geven een mooi overzicht van de lesinhouden weer. Het programma is gestructureerd en gebruiksvriendelijk opgebouwd. Door de afwisselende leesoefeningen is de betrokkenheid van de kinderen hoog. De Leerkrachtassistent oogt aangenaam en fris. De kinderen vinden het leuk om met de Leerkrachtassistent te werken en vinden het zelfs een beetje spannend. Ze doen actief mee. Ik ben alvast zeer tevreden over de Leerkrachtassistent. Ik zou niet meer zonder kunnen!

Veerle Dresselaers
Gemeentelijke Basisschool Retie
Peperstraat 24
2470 Retie