Veilig leren lezen

 

Veelgestelde vragen (software)


Kies een methode


Algemeen

Leerkrachtmodule en Toetssite

Veilig leren lezen (kim-versie)<

Algemeen


Ik kan niet inloggen. "De Gebruikersnaam/Wachtwoord combinatie is niet bekend!"

Controleer eerst of u niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be).

Indien het vervolgens toch niet lukt, kunt u best uw gebruikersnaam en wachtwoord verifiŽren. Uw gebruikersnaam is het e-mailadres dat uw beheerder in de Leerkrachtmodule heeft ingevoerd. Uw beheerder kan uw e-mailadres ook via de Leerkrachtmodule controleren of wijzigen. Tenslotte kunt u een nieuw tijdelijk wachtwoord aanvragen via de link. Dit tijdelijk wachtwoord wordt naar het opgegeven e-mailadres verstuurd. Indien u geen e-mail ontvangt, is het mogelijk dat deze in de spamfilter van uw e-mailserver is blijven hangen, of dat u een foutief adres heeft opgegeven.

 

Waarom krijg ik meldingen als 'Error 404 - File or directory not found', 'Uitgave onbekend', 'Offending url', ...

Controleer eerst of u niet probeert in te loggen op de Leerkrachtmodule van onze Nederlandse zustermaatschappij, bv. via leerkrachtmodule.zwijsen.nl. Belgische scholen hebben enkel toegang tot de '.be- domeinen' (bv. https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be).

De meest voorkomende oorzaak van deze melding verschijnt wanneer u de inlogpagina van de Leerkrachtmodule bij uw browserfavorieten heeft opgeslagen en bij een volgende gelegenheid probeert in te loggen. Er wordt dan een (vervallen) sessie-id mee opgeroepen. U dient bij uw browserfavorieten enkel https://leerkrachtmodule.uitgeverijzwijsen.be op te slaan, zonder verdere toevoegingen of parameters. Wanneer u de rechtstreekse urls van de applicaties wil toevoegen aan uw Favorieten, kunt u gebruik maken van de knop die u terugvindt naast elke applicatie in de lijst onder 'Mijn gegevens en programma's' in de Leerkrachtmodule.

 

Leerkrachtmodule en Toetssite


Wat is de rol van de beheerder? Wie is de beheerder op mijn school?

De beheerder kan

  • bijkomende gebruikers (leerkrachten en beheerders) toevoegen of hun gegevens wijzigen,
  • leerlingen en klassen toevoegen en deze koppelen aan programma's,
  • softwareabonnementen beheren (toevoegen en opzeggen). De naam van de beheerder(s) voor uw school staat vermeld in de Leerkrachtmodule onder 'Klasbeheer'.

 

Ik heb een nieuwe leerling toegevoegd in Leerkrachtmodule en deze leerling verschijnt niet in de Toetssite, Digiregie en/of Leerlingsoftware.

Nadat u een nieuwe leerling heeft aangemaakt via 'Klasbeheer' moet u deze nog koppelen aan programma's, via de knop 'Programmabeheer'. Dit geldt enkel voor Digiregie, Toetssite en Leerlingsoftware. Voor Leerkrachtassistenten is het niet nodig om leerlingen te koppelen.

 

De Toetssite of Digiregie bevat nog resultaten en leerlinggegevens van vorig schooljaar. Hoe kan ik deze vervangen door de nieuwe gegevens?

U moet de 'oude' leerlingen eerst ontkoppelen van de Toetssite. Dit kan via 'Programmabeheer' → 'Koppelingen'. U kiest de 'oude' klas en ontkoppelt de leerlingen van de juiste applicatie via 'Wijzigen'. Vervolgens koppelt u via dezelfde weg de nieuwe klas. De oude klas dient u niet te verwijderen uit de Leerkrachtmodule.

 

Waarom moet ik het ip-adres van de school ingeven?

Het ip-adres is enkel van belang voor abonnementen op Leerlingsoftware. Om te vermijden dat leerlingen bij het inloggen eerst nog hun school moeten kiezen, gebeurt de schoolidentificatie door eenmalig het ip-adres in te geven. Wanneer dit ip-adres wijzigt, dient dit ook in de Leerkrachtmodule te worden aangepast. Meer uitleg vindt u in de beheerdershandleiding voor de Leerkrachtmodule.

 

Veilig leren lezen (kim-versie)


Hoe kan ik de ouders toegang geven tot de thuisversie van de Leerlingsoftware?

Scholen kunnen optioneel een abonnement aanschaffen voor de thuisversie van de kim-Leerlingsoftware, via de Bestelmodule. In de Leerkrachtmodule kunt u vervolgens per leerling twee ouder-e-mailadressen toevoegen. De ouders krijgen dan een automatische mail met inloggegevens. U dient het thuisgebruik ook aan te vinken voor Veilig leren lezen in Digiregie, onder 'Leerlingsoftware' → 'Instellingen'.